Sådan beskytter du miljøet om vinteren

Vinterlandskab
Sådan beskytter du miljøet om vinteren
Henrik Andersen
-
13/04/2023
-

Om vinteren er det en god idé at tænke på miljøet, da mange af vores vaner kan være skadelige for miljøet. Læs med for at lære mere om, hvad du kan gøre for at fortsætte den bæredygtige livstil i de kolde måneder. 

Tag mange lag på

De fleste ved måske allerede, at hvis vi kan spare på varmen, sparer vi energi og på den måde, mindsker vi vores CO2-udledning. Vi kan vælge at opvarme vores hjem til lidt lavere temperaturer, og i stedet fokusere på at bære flere lag for at holde varmen. Lækkert undertøj lavet i uld kan med fordel være fantastisk til at holde kropsvarmen oppe. Husk dog ligeledes at vælge uld undertøj fra bæredygtige producenter, som aktivt arbejder på klimavenlige løsninger. 

Vær opmærksom på snerydning

I kolde Danmark hvor der ofte kommer sne af flere omgange om vinteren er snerydning forventeligt. Snerydning er især vigtigt, da det ellers kan være farligt for personer at færdes rundt på områder med sne eller is på vejen. Vær opmærksom på saltet du benytter, når du salter veje og fortov omkring dit hjem, og gå efter et miljøvenligt valg. Du kan også vælge at gøre brug af profesionelle snerydere, så du er sikker på, at det gøres med sikkerhed og miljøet i tankerne. Ønsker du snerydning i København og hovedstadsområdet, behøver du ikke lede videre. 

Benyt lavenergi pærer og apparater

Om vinteren bruger vi meget mere tid indenfor, og det betyder også, at vi bruger mere strøm og energi. For at spare på energien, så er det en god idé at benytte lavenergi pærer og apparater. Dette kan være alt fra LED-pærer til energieffektive køleskabe, vaskemaskiner eller TV. Ved at skifte ud i disse produkter, kan man med bedre samvittighed have lys og apparater tændt, da man bruger mindre energi sammenlignet med gamle produkter, som bruger mere energi end nødvendigt. Desuden vil man også opleve en lavere elregning, som vil glæde de fleste. 

Undgå at varme bilen op

Det kan være fristende for mange, at gå ud og starte bilen op noget tid før, det egentlig er tid til at køre, når det er koldt udenfor. Men på denne måde bruger du unødvendig energi og brændstof, som ikke er godt for miljøet. Ja, det er skønt at komme ind i en varm bil, men hvis du bruger tidligere tip om at bære flere lag, behøver du det måske ikke. Du kan tilmed tage en varm te med i en termokop og blive varmet godt op inde fra. 

Der er mange flere måder, du kan hjælpe miljøet med at blive beskyttet om vinteren. At sørge for at spare på energien er blot en af de vigtige ting, du skal være opmærksom på. Du kan med fordel også huske affaldssortering, som er vigtigt hele året rundt. 

Copyright 2024 - Pilanto Aps